Programma 2019/2020

 

Programma 2019/2020

13 maart 2020

Lezing Marc Leijendekker over Populisme in Italië (Nederlands)

Tot onze spijt moeten wij u meedelen dat Marc Leijendekker in overleg met ons bestuur heeft besloten om de lezing uit te stellen tot een nader overeen te komen moment.

I.v.m. de situatie rondom het corona virus dient hij beschikbaar te zijn als correspondent, maar het besluit is ook ingegeven door voorzichtigheid.  Dit lijkt een alleszins verstandige beslissing onder de omstandigheden en we danken u alvast voor uw begrip.  Zodra er een nieuwe datum bekend is, wordt u hierover geïnformeerd.

In de afgelopen kwart eeuw heeft Italië verschillende vormen van populisme gekend: dat van Berlusconi en zijn gebruik van zijn tv-zenders, dat van Beppe Grillo en zijn sodemieter-op dagen, dat van Matteo Salvini met zijn “Eerst de Italianen’. Deze verschillende vormen van populisme en hun perspectieven zullen aan bod komen in een lezing op 13 maart door Marc Leijendekker. De lezing is in het Nederlands, met Italiaanse teksten.

Persbericht DA 2020 03 13 FotoMarcNRC

 

Italiëkenner Marc Leijendekker werkt voor NRC. Hij was jarenlang voor deze krant en voor de NOS correspondent in Rome en heeft daarna voor NRC part-time verslag gedaan van de ontwikkelingen in Italië. Hij schreef onder andere het boek ‘Het land van de krul’.

16 mei 2020

groepsrondleiding tentoonstelling Caravaggio-Bernini: Barok in Rome (Rijksmuseum)

informatie volgt binnenkort

 

Caffè insieme

Deventer bij de Schalm

Zutphen bij het IJsselpaviljoen

Zwolle bij Café Foyé (tegenover de Fundatie)

HELAAS KUNNEN DE CAFFE INSIEME’S VANWEGE DE CORONA MAATREGELEN NIET DOORGAAN