Cursussen

Cursussen Italiaanse taal

Info:

Wilp e.o. (alleen gevorderden): eeboni@gmail.com

Deventer e.o. : e.villach38@gmail.com

Zwolle e.o.     : m.vloten@kpnplanet.nl     

Zutphen e.o.  : concetta.tropiano@gmail.com

 

Cursus over Florence 16 en 23 januari 2020, 20:00 uur

Het Florence van de familie De’ Medici (waaronder Cosimo il Vecchio en Lorenzo il Magnifico) in de 15e en 16e eeuw.

Marc Permeke

Als ’wieg van de Renaissance’ toont de voormalige stadstaat een ongelooflijke schat aan bouwkunst, schilderkunst, beeldhouwkunst en kunstnijverheid. Permeke zal uit doe doeken doen in hoeverre Michelangelo, Brunelleschi, Botticelli, Ghiberti, Donatello, Vasari bijgedragen hebben aan de roem en macht van de Medici’s.

Beleef de stad en de unieke bezienswaardigheden met vele illustratieve afbeeldingen en verhelderende achtergrondinformatie. Ideaal als voorbereiding op een bezoek aan deze bijzondere stad of als het ophalen van mooie herinneringen.

Marc Permeke heeft een warme en hechte band met Italië. Hij woonde in Rome en in Taormina, waar hij werkte als gids. In Nederland was hij docent aan de NHTV (Nederlandse Hogeschool voor Toerisme en Vrijetijdsbesteding) te Breda nadat hij kunstgeschiedenis had gestudeerd aan de universiteit van Leiden. Sinds zijn pensionering geeft hij lezingen en cursussen. Permeke was eerder te gast bij Dante Utrecht met zijn cursussen over Rome en Sicilië.

Locatie: Janskerkhof 30A, Utrecht
Datum en tijd: Donderdag 16 en donderdag 23 januari 2020, om 20:00 uur
Kosten: Gratis voor leden van Dante Utrecht op vertoon van de Dante pas, niet-leden € 3,50,- per bijeenkomst
Aanmelden: secretaris@danteutrecht.nl

Workshop  Mani in pasta!

Bij het Restaurant Vaticano te Zutphen willen chef Daniel en Concetta u graag uitnodigen om een paar gezellige uren  door te brengen met le mani in pasta!

U leert  met de hand de belangrijkste pastasoorten te maken en het pastadeeg  uit te rollen.

Van eenvoudige tagliatelle tot de meer ingewikkelde gevulde pasta, zoals ravioli. Wij leren de fijne kneepjes van het vak en de basis voorbereidingen om zelfgemaakte verse pasta te maken in hun talloze varianten en verschillende soorten vullingen.

We sluiten de workshop af door samen gezellig het gemaakte te nuttigen vergezeld van een buon  vinello.

U kunt kiezen uit een workshop van één dagdeel, of een chef-pakket van 4 dagdelen waarin u de eerlijke basis van de Italiaanse keuken leert (pasta, pizza, pane).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Concetta Tropiano via email molediparole@gmail.com